Massor att säga (:

Känns som om jag har jätte mycket att skriva... eller jag har, men jag kommer helt enkelt inte bara ihåg det ;) Igår var det helt galet lite folk på Challenge. Ca 13 jackor vid halv 2 tiden..INTE okej!!

Igår åt även jag också Niclas skaldjur(: Och vi hittade en väldigt intressant liten räka:

Knallröd jämfört med dem andra räkorna som var ljus rosa. Den hade jätte små ben och bakdel. Sen hade den värsta taggen:S




Och nu när vi ändå är inne på räktemat så är här några bilder på Niclas räka(: 





Tudor (: här är förövrigt bettet som jag fick av lilltokern utan syn;

Som jag förr berättat så ska jag bli nyttig som fan igen. Så jag och mamma var och köpte nyttig mat igår (:

Inhandlingslista:

-Riskakor

-Tonfisk

-Yoggi (lågkalori)

-Alprosoya mjäl

-Soygurt

-Persilja

-Bönor

-Kvarg

-Bregott

-Minikeso

-Alaskapolo

-Mörkchoklad (liiite bättre än mjölkchoklad)

-Fullkornsbröd

-Körsbärstomater

-Aubergine

-Avokado

-Kamomillathé

-Solrosfrön

-"Sugarsnaps" Ärtskidor.

-Kyckling

-Banan

-Paprikor

-Wasa-fiber balance

-Mandariner

-Ägg


Såhär såg jag ut igår när jag jobbade (:



Projekt

Nu när jag har tagit studenten om några veckor ska jag starta en träningsblogg..
Jag ska bygga en snygg, stark och sexig kropp under sommaren 2010 med enbart en låg budget.
Även om min budget är låg så ska jag ändå lyckas äta och träna rätt. Jag ska både dokumentera med bild, video och text. Känner mig grymt taggad och jag hoppas att jag får läsare som jag kan få inspirera (: Om ni undrar varför jag in te börjar redan nu är det för att jag har allt för mycket i skolan. Men jag ska börja så fort som jag börjar må bra igen efter student veckan (: Puss på er!


PROJEKTARBETE

Har precis tittat på Redovisningarna till min klass projektarbeten. Dem är jätte bra, men eftersom att allting sket sig för mig så får jag lite ont i magen :/ Men jag och Agnes har kommit på ett arbete som vi ska läsa upp med (:

Lite mål.

Några mål:

Få en galet snygg kropp:


Blir framgångsrik inom filmvärlden.



JAG VILL HA GODIS!



HD

Shit vad jag gillar Gorillaz! Lyssnar på dem hela tiden... Men det var inte det som jag skulle säga, utan att Lars-Eric precis har kommit med HD videokamrerna som jag matilda ska använda till vårat lilla projekt! (:



excusez-moi!

Ursäkta mitt dåligt stavade och extremt osammanhängade inlägg, men jag är trött.. riktigt trött..


Rädd för mitt liv..

För dom som känner mig väl, vet att Tudor min kära lilla iller ÄLSKAR pipleksaker! Och med älskar så menar jag att han blir nästan hög. Han släpper allt i sin omgivning för att hitta vad det är som piper när vi klämmer på någon av hans bollar, höll jag på att skriva men det lät inge bra:s Men jag menar ju hans leksaker, Men iallafall så lekte jag hejvilt med honom idag. Stod i en halvtimme och bara pep och lekte med honom. Till saker hör också att han har verkligen urusel syn och att han inte längre hör så bra, utan att han för det mesta lever på sitt luktsinne, och där av biter på fel saker och tyvärr även på människor när han tar fel på dem och en leksak, som han råkade göra med mitt ben för några dagar sen, men det hör inte tillsaken.

Men jag hade iallafall lekt med honom ett tag, men jag märkte snart att han inte betede sig normalt längre, han hade nästan blivit besatt. Han var konstig i blicken och skulle verkligen ha sina pipleksaker. Jag insåg att det var dags att sluta, men Niclas var sugen på att leka lite med han eftersom att han nästan aldrig gör det. Så han tog upp en av hans pipande ben och började att klämma så att den levede om, jag såg direkt att tudor inte förstod att det inte var ifrån mig som ljudet kom ifrån, för direkt som han hörde pipet, satten han full karriär emot mig.. det kanske inte alls låter läskigt på något sätt för er som inte har en iller, men som van iller och Tudor ägare visste jag att han inte kommer att gå ifrån mig utan att ha tagit någonting med sig, och eftersom att han varken har syn eller speciellt mycket hörsel så kommer det att sluta med vassa, slitande tänder i mitt kött.

Illrar är en av världens mest envisa djur och i detta fall också ganska trög. Han hoppar upp i soffan där jag sitter, oskyddad med lite kläder kommer han att bita mig. Han tror ju att jag har hans leksak som han bestämt sig för att ha och han kommer inte ge sig för än han har det och det kommer idag att vara mitt kött, i vanliga fall kommer det fösta som kommer framför hans ansikte vara hans leksak, men i detta fall skulle det vara min arm, eller någon annan kroppsdel. Men jag hann, innan han bet fast i mitt kött, ta prydnadskudden och trycka ned honom. Och precis därpå kommer Niclas med hans pipleksak som han får och går sedan lugnt därifrån, som om ingenting har hänt. Medan jag springer upp på våran "datascen" och börjar storgrina och jag nästan börjar att yra.

En iller som har bestämt sig för att ha någonting KOMMER också att ta det. När han ivanliga fall "biter" en människa, men som egentligen bara är ett litet nyp på foten så gör han det för att kolla om han eller du är överlägsen, så gör dem flesta illrar och dem gör det även på andra djur och varandra. Men när dem vill ha någonting, som till exempel, mat eller en leksak kommer dem inte ge upp för än dem har dem och kommer inte heller att släppa för än den har lossnat eller ligger där dem tycker att den ska ligga. Så när en iller tar fel på en människokroppsdel kommer dem inte att släppa för än det får någonting med sig eller att man efter mycket slit och kamp med deras starka käkar och muskulösa snabba smidiga kropp får loss dem.

Ungefär denna blick har en attakerande iller:

Nu är ju såklart denhär bilden överdriven men det speglar ändå på ett ungefär. Man ska ju dock inte vara rädd för våran lilla Tudor, för han är ju bara klumpig och har inte så många sinnen kvar, men andra illrar som inte är lika uppfostrad som Tudor faktiskt är (även om det inte låter så;)) kan faktiskt vara ganska farliga, så en iller är faktiskt inte för den som är rädd av sig, man måste visa stake, inte vara rädd för bett och även vara hård. Därför tycker jag att det är hemsk att Paris Hilton Visar upp en iller på en gala som om det vore världens mysigaste djur och på så sätt uppmuntrar barn till att köpa sig en iller.

Dessuton får man ALDRIG, hur uppfostrad den än är, ha den vid ansikter, eftersom att det för dem lukar mat ifrån munnen och kan göra bita för att smaka på det som luktar så gott... även som Paris håller i bara än en liten hona, vi har ju dock en stor, dominant hane.

Men har är ju såklart den övriga tiden (98%) den mysigaste killen på jorden(:


idag 17/5

Det har hänt ganska mycket det senaste tiden känner jag! skit fint väder och mysiga människor. Laddar upp lite bilder senare, jag har även pratat med filmpool nord idag som spännande saker!

Luleå

Nu ska vi sticka till Luleå och göra...ja, jag vet inte riktigt vad?! (:

 


En härlig morgon!

Vilken härlig morgon! Vaknade kl 09.00 låg kvar ett tag och bara mös..

Men sen gick jag upp och gjorde mig en blåbärsmoothie, därför såg min tandborte ut såhär:

Nu ska jag och Niclas fara och köpa en smidigare dammsugare än vad vi har. Sen blir det massor med skolarbete!


12/5 2010 13.50!

Snart kommer Agnes och hämtar upp mig och sen ska vi till hennes lägenhet som hon för till fället vaktar och sitta och plugga konstant idag! Får se om jag följer med och firar Peter senare idag, men nu måste jag packa det jag ska plugga...

Titta vad jag hittade i diskvattnet! KUL!


trött..

Lägg märke till det skrikande ansiktet brevid mitt..

Lägg märke till det s


ett par egobilder..


försov mig..

Fan! Jag vaknade 3 min över 8 och min provtid börjar kl 08.10! Jag kom ihåg när min klocka ringde, men att Niclas inte tyckte att jag skulle vakna då, så har ger mig telefonen och jag på automatisk stänger av alarmet! Det här är min tid för omprov och jag är inte säker på att det kommer finnas något mer tillfälle att göra provet på. hoppas, hoppas, hoppas!! Jag har ju pluggat och jag är ganska bra på det ämnet som provet är på.


Tisdag 11/5 2010 (Tung dag)

Dagen började med att jag sov ganska länge men jag hann ändå till skolan. Vi hade religion och vi började med våra sektredovisningar. Ärligt talat så är jag inte klar med min. Jag har jobbar jätte hårt med den, men jag förstår ingenting.. Jag hittar helt enkelt ingen bra information.

Men efter lektionen (som var den enda vi hade idag) så gick jag hem, fick skjuts av mamma till Karin, min moster och så började vi att arbeta med min klänning. Och det gick faktiskt riktigt bra.. Tur att hon vet hur man syr, annars hade jag aldrig fått ihop den. Jag hade ju såklart köpt mig ett avancerat mönster som ingen förstod sig på. När jag läste upp instruktionerna för Niclas fick jag "Jag hade inte ens förstått det där ens om det var på svenska" som svar, så det var helt enkelt ganska svårt, men tydligen inte för karin. Så nu ska hon under veckan klippa bitarna klart och sen ska vi sy ihop, sy upp och trixa så att den blir klar. Jag hoppas och tror att det ska bli riktigt bra (:

Direkt då jag kom hem så somnade jag, och sov ungefär en halvtimme, för att sedan äta middag, sitta vid datorn och komma på i sista sekund att jag har prov 08.10 i Naturkunskap b och sen ett matte b prov precis efter det. Åh så roligt! Jag hoppar av lycka! Nu måste jag sova för i morgon blir det som skrivet en massa prov och efter det blir det flera timmars Projektarbete!


trött, less och trög...

Nu är klockan jätte mycket! Eller egentligen inte så speciellt men ändå, det är dags att sova om man ska upp kl 06.00. Niclas ligger redan och sover medan jag sitter här vaken, och pluggar. Men jag är för stressad och skolless för att någonting ska fastna. Okej, om man gör inlämings uppgifter, men när jag pluggar till prov så går bara allting åt helvete. Det är ingen ide.

Jag har väldrig stora drömmar och det vet alla runt omkring mig att jag har. Men just nu känner jag mig för trög för det. Det känns som om jag inte är bra på någonting, känner mig kort sagt värdelös. Jag vågar inte söka jobb eftersom att jag inte tror att jag ska klara av det. Känns som om jag inte klara av någonting alls, jag känner mig ofantligt trög. Jag hoppas att jag efter någon vecka in efter studenten får tillbaka allt mitt driv och framför allt mitt minne.

Men det känns trögt när det inte finns någon som tror på att jag ska klara det jag vill klara. Och det är ju inte konstigt att man tappar drivet då, jag menar jag vet ju inte hur man ser på mig utifrån, men tydligen så ser man bara en trög, omotiverad tjej som inte klarar av någonting alls...


Asos.com finns klänningarna på (:

hihi (:

Annan klänning

Klänningen fanns inte i min storlek:/ Men jag hittade en annan klänning som var väldigt lik fast inte med det öppna i midjan. Men den här klänningen verkar sitta mycket bättre än den andra :

Den ser absolut inte lika snygg ut som den första men kollar man på Runway klippen verkar den här mycket snällare för formen(:


balklänning!

Jag hittade världens finaste klänning som jag så mycket skulle vilja ha på balen:


den kostar bara 519 :- och är en otroligt bra och lik kopia på den här;

men den är tyvärr slut i min storlek :/

klänningar

Jag och Syster har precis beställt våra Student samt examensklänningar:

Gabbis;

http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/elise-ryan-555/elise-ryan-lace-dress-555020-54/

och min;

http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/rare-fashion-475/lacestretch-bodycon-dress-475181-1/

 

skit fint kommer det att bli (:

 


Ungefär...

..så här ska min balklänning se ut:


Hittade några gamla bilder:

den 29 december 2006

 


Taizé och Tussi

Såg nyss Taizébussen med glada människor i. Marcus och Jessika ska åka med i år men inte jag, det känns tugnt. Jag ville så gärna. Men nästa år då jävlar! Men jag kommer att sakna det till dess :)

Här är förresten några bilder på tussi:

 


Fredag 7/5-10 15:22

Sitter nu på skolan och jobbar med min redovinsing till NKB:n
Jag vill egentligen skynda mig hem och gå på toa! Vill även träffa Vilma och Isa, dock kan jag inte träffa tussi längre... Hon sa nämligen hejdå igår och somnade in i min handväska.
Ja, i min handväska. Såhär var det: Jag gick och la mig sent i onsdags p.g.a alla rester som jag har jobbat med, när jag skulle gå och bosta tänderna hörde jag att det var någon av råttorna som andades tugnt. Jag gjorde mitt "pussljud" som jag  gör för att kalla på dem. Dem som då brukar vara först upp till mig är tussi, men idag låg hon kvar.

Jag lyfte på huset där hon fortfarande låg, lyfte upp henne och märkte att hon var smal, så smal att det inte alls fanns något fett kvar alls. Hennes skelett var nästan synligt även om hon hade en massa päls, jag kunde lätt räckna alla hennes revben. Jag höll henne över lungorna och kände direkt att något var fel, när han andades rasslade i hennes lungor. Dem var helt slemfyllda. Hon gjorde precis som jag gör när jag har astma, hon hostade, hostade för att kunna få ut luften.

Jag tog henne till köket där hon fick en stor bit korv. En frisk tussi skulle ta den stora korvbiten utan ansträngning och springa iväh någonstans och äta upp den och resten som hon inte skulle orka skulle hon gömma någonstans i lägenheten för att nästa gång bli utsläppt och och äta upp det sista. Men nu åkade hon knappt putta lite på den. Hon tog bara jätte små bitar i tagen medan hon i vanliga fall tar så mycket som hon kan hålla i munnen (ibland mer).

Hon åt några tuggor och sen gick hon och kollade läget lite grann på bordet. Jag satt brevid och kollade på henne, hennes rygg var inte rak och fin som den brukar, den var böjd, riktigt böjd.

Jag insåg att det var smartast att hon inte skulle sova i rått buren där det finns bajs och piss som kan göra det ännu svårare för henne att andas. Jag gick till källaren och hämtade transportburen, bäddade den med en handduk, la in lite vatten, bröd, korv och ett päron. Jag sedan och la mig, men det tog länge innan jag somnade, jag kunde inte somna när jag hörde dem tunga och ansträngda andetagen.

När jag vaknade nästa dag hade niclas redan åkt till jobbet, så jag var ensam. Det fösta jag gjorde var att kolla hur det var med henne. Jag fick panik när hon inte reagerade hur mycket jag än levede om. Men till slut så tittade hon upp på mig. Jag var redan försenad till skolan, så jag bestämde mig för att jag inte kunde lämna henne ensam. Jag tog fram min handväska, hämtade några mysiga halsdukar och tog en liten sjal som jag svepte om henne med. Jag lade ner henne i handväskan men lät den vara öppen över henne huvud. Hon skulle få följa mig till skolan. Hon hade ju ändå inga krafter att använda sig av för att ta sig ut, så hon kunde ju inte göra så stor skada.

Hon var jätte söt där hon låg i Niclas gråa halsduk. Jag såg att hon märke att det var ljust när vi kom ut, för hon tittade upp och såg nöjd ut. Men det var nog för ljust, för sedan kröp hon längre in i väskan. Jag var ungefär halvvägs när jag skulle kolla till henne och stryka lite på henne, men när jag fann henne var hon inte längre vid livet. Jag lade till henne fint och slöt hennes ögon. Jag gick till skolan, pratade jätte snabbt med min lärare om betyg och gick sedan hem igen. Jag rotade fram em skokartong, klippte ut den blåa sidentyget som jag skulle sy min balklänning av. Jag lade ned henne där och gav henne en fin rosett runt halsen av rött band och med en plinga. Hon var så fin där hon låg. Till och med mamma som egentligen inte ville se tyckte att hon var jätte fin. Hon var så fin så att jag till och med tog ett kort. Jag visade även upp henne för dem andra råttorna. Vilma kom fram och slickade henne på kinden. Jag ska senare idag lägga upp bilderna som jag tog igår och någon bild sen hon var bebis.. åhh, min älskade tussi.


Hoppsan!

Jag trodde jag loggade in på facebook ;)

 


plugghästen!

Nu har jag tagit ett steg längre, blev precis klar det det största arbetet (: LYCKA!! Nu ska jag åka och handla sen ska jag tvätta och fortsätta med mina läxor. IDAG SKA DEM FAAN BLI FÄRDIGA ÄR SÅÅÅÅÅ LESS!!

 


skola

Hejsan! Missade min tandregleringstid idag, men jag skulle få en tid imorgon istället. Men nu ska jag göra bort en massa läxor att göra som ska vara färdiga tills imorgon, så nu blir det att jobba hårt.

här är allt som jag ska göra:

 

Projektarbete

Arbetet (skolan)

Rapporten (skolan)

 

Svenska

tal nat (hemma)

Bokanalys (läsa bok först)

Novelanalys (hitta novel och hemma)

 

Engelska

Redovisning – Nya Zeeland (översätt, internet)

Filmanalys (Niclas dator)

Bokanalys (läsa bok först)

Tal nat (oförberett)

 

Religoion

Redovisning (har på skolan)

Rest islam (snart klar)

Buddhism ( hitta papper)

dödsannonser (behöver tidning)

 

Naturkunskap

Labb och rapport ( ha labb och iskall t-sprit)

materians uppbyggnad (plugga)

Människan (plugga)

Genetik frågorna (internet)

 

Matematik

Nationella (plugga)

kap 4 prov (plugga)

 

Medieproduktion

Häslobok (skolan, hemma)

Projektschema (nu)

tavla (hemma)

 

Miljö och säkerhet

Affich (skolan)

Frågorna (hemma)

 

Grönt=snart klart

 

Röd=inte börjat med

Gul=börjat med

 

Men sen efter detta kommer: London, balen och studenten! LYCKA!


RSS 2.0